Cabinete stomatologice – BestDent

Terapia canalului radicular

În unele cazuri, cariile dentare avansate nu prezintă simptome, dar cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, simptome sunt: durere de dinţi, sensibilitate la căldură sau la rece, dureri ale feței, umflare, decolorare internă, respirație urâtă mirositoare, abcese ale gingiei.

Medicul dentist vă va amorți mai inati dintele și gingia din jurul lui, creand apoi, o mică deschidere în dinte pentrua putea avea acces si a elimina complet pulpa (nervii și vasele de sânge) din interiorul canalului radicular. Va dezinfecta si va umple apoi canalul radicular cu o substanță de consistenta cauciucata biocompatibila.

La finalizarea procedurii, va fi folosita o plomba sau se foloseste o coroană. Pentru a crea coroana, medicul dentist va ampenta dintelui, trimitind- o apoi laboratorului dentar cu care noi colaboram. Tehnicianul dentar va folosi aceasta amprenata pentru a proiecta si crea coroana care se va potrivi perfect  zambetului dumneavostra. De obicei, dureaza in jur de 1 săptămâna realizarea coroanei dentare, dar noi va putem oferi o restaurare temporară intre timp.

În unele cazuri, terapia canalului radicular este singura alternativă viabilă la extracție iar medicii noștri vor încerca să vă salveze dintele. Oferim o serie de restaurări avansate, dar preferăm să ajutăm pacienții să păstreze țesuturile biologice.

In cazul in care este necesară extracția, putem înlocui dintele cu implanturi dentare și restaurări care pot restabili funcția și estetica în timp ce opresc atrofia osului care are loc în absența rădăcinilor dentare.

Dacă aveți simptome de cariere avansată sau dacă ați suferit traume dentare, este important să obtineti un tratament cât mai curând posibil. Bacteriile se înmulțesc foarte repede și vă pot distruge cu ușurință dintele și țesutul înconjurător. Cu grija noastră deosebita, putem să vă ușuram durerea de dinți usor si in timp util și vă vom ajutăm să vă mențineți sănătatea orala intacta.