Cabinete stomatologice – BestDent

Tratament parodontal

Când este lăsată netratată, boala parodontală poate duce la pierderea dinților si  retractiei gingivale dar și la apariția altor probleme de sănătate orală.

Dacă medicul dentist și igienistul semnalează urme a bolii gingiivale, putem curăta și elimina pungiile gingivale infectate îmbunătățind astfel sănătatea parodonțiului. În cazuri mai severe, putem interveni chirurgical.

Bolile gingivale sunt afecțiuni grave care pot duce la disconfort semnificativ, sângerare și pierderea dinților, iar netratate pot crește riscul bolilor cardiovasculare și al altor afecțiuni.

Clinica noastră Best Dent oferă o gamă largă de tratamente parodontale pentru restabilirea și menținerea sănătatii gingiilor dumneavostră. Cu toate că bolile gingivale pot fi  tratate în orice etapă este mult  mai important să vă adresati medicului dentist sau igienistului dentar, pentru o programare cat mai curănd posibil !

În stadiile incipiente ale bolii gingivale, microbii se adună de-a lungul cantului gingival, provocând inflamație ușoară. Această fază a bolii gingivale numita gingivită este reversibilă si deci poate fi stopată.

Netratată insă, duce la răspăndirea bacteriilor mai departe în gingii creănd pungi gingivale iar mai apoi retragerea gingiilor.Această etapă este cunoscută sub numele de parodontoza și, deși nu poate fi vindecată, ea poate fi controlată cu ingrijire corespunzătoare.

Dacă observați iritația gingiei, înroșirea sau aveți sensibilitate dentară crescută, trebuie să programați o ora cât mai curând posibil. Alte simptome ale parodontozei includ: disconfort semnificativ, inflamații ale gingiilor, sângerări moderate până la severe, retragere gingivală, respirație urăt mirositoare. Adesea, pacienții nu prezintă simptome, si din acest motiv, este important ca ei să vadă medicul dentist pentru controale dentare regulate.

Prin tratamentul nostru de rutină, vă putem ajuta să preveniți dezvoltarea bolilor gingiilor. Ar trebui să programați o întâlnire la fiecare șase luni, ca igienistul nostru să poata elimina bacteriile care provoacă parodontoza, iar in cazul in care prezentați semne ale bolilor gingivale o putem  tratata cu  depurări temeinice insoțite de o îngrijire adecvată la domiciliu.

Medicul dentist sau igienistul dentar va elimina pungile gingivale folosind tehnici blânde și precise pentru a minimiza disconfortul, finisănd mai apoi  suprafetele dintilor cu paste speciale , pentru a face dificilă acumularea bacteriilor.

Prin intervenții chirurgicale, medicul dentist va elimina țesutul deteriorat, împreună cu placa bacteriană, iar in cazul în care ați pierdut dinții datorită bolii gingivale, ii vom înlocui prin restaurari precum poduri, proteze și implanturi dentare.

Îngrijirea parodontală este de importanta majora atat pentru sănătatea orală cat și cea generala, iar fără tratament, puteți suferi pierderi semnificative ale dinților și retractii gingiivale.

În cazuri rare, se poate dezvolta chiar o infecție osoasă pune viața în pericol.

Este deosebit de important ca mamele insarcinate să obtină ingrijiri parodontale profesionale pentru a evita nasterea prematură si greutatea scazută a fătului la nastere. Cu grija noastră amplă, vă putem proteja gingiile, zâmbetul și bunăstarea generală.